- Рецепт настойки Apple Pie Moonshine из пряностей и трав
- Легендарный Apple Pie Moonshine
- Легендарный Apple Pie Moonshine
- Clawhammer Supply
- How to Make Apple Pie Moonshine
- Apple Pie Moonshine
- Details:
- Ingredients:
- Directions:
- Gourmet Apple Pie Moonshine
- Hot Apple Pie Moonshine
- Apple Pie Moonshine
- Honestly, the homemade Apple Pie Moonshine recipe I came up with is delicious! It’s smooth yet has a kick. It can sneak up on you.
- Tips on Making Apple Pie Moonshine
Рецепт настойки Apple Pie Moonshine из пряностей и трав
Травы и пряности содержат мощные фенолы и терпены, которые работают в двух направлениях. Во-первых, они предотвращают повреждение клеток, особенно клеточной ДНК. Во-вторых, эти соединения действуют как сильные противовоспалительные агенты, умеряя реакции организма на повреждение клеток, которые в противном случае могли бы внести свой вклад в развитие рака и сердечнососудистых заболеваний. Такими свойствами точно обладают фенольные соединения в орегано, укропе, лавровом листе, розмарине и куркуме. Также не стоит забывать о «согревающем» эффекте некоторых специй, который может пригодиться при простуде или сильном переохлаждении.
Так вот, все эти соединения можно получать посредством употребления пряностей и трав в пищу. Но какое количество необходимо для поддержания здоровья? Это очень сложный вопрос, за ответ на который я точно не возьмусь (итак полез туда, где разбираюсь постольку-поскольку). Есть лишь теория, которой я склонен верить, что все эти соединения, с их лекарственными свойствами, отлично растворяются в спирте (что в нём только не растворяется) и транспортировать их в свой организм становится не только проще, но и приятней.
Легендарный Apple Pie Moonshine
Напиток, описывающий целую эпоху в США. Apple Pie Moonshine (благозвучно перевести на русский не получилось, но есть альтернативное название – яблочно-коричный самогон) был самым популярным бутлегерским напитком за всю историю существования запрета на алкоголь в Северной Америке. Не мудрено, ведь только корица и яблочный сок могли превратить то, что гнали самогонщики в лесах во времена Сухого закона, в достойный и питкий алкоголь.
- 1,9 л яблочного сидра
- 1,9 л яблочного сока
- 4 палочки корицы
- 1 бутон гвоздики
- 1/8 ч. л. мускатного ореха, молотого
- ¼ ч. л. сухого корня имбиря, молотого
- ¼-½ стручка ванили
- 250 г тростникового сахара
- 200 г белого сахара
- 500-750 мл спирта 95%
- 300-500 мл водки (лучше самогона из кукурузы)
Метод «мгновенное удовольствие»
В кастрюлю подходящего объема налить сидр и яблочный сок, добавить все специи и сахар. Довести до кипения и проварить на медленном огне 40 минут. Снять пряную смесь с огня, остудить. После охлаждения процедить через сито, добавить водку (наиболее подходящим для этого напитка будет именно кукурузный самогон) и спирт. Количество крепкого спиртного определяйте по вкусу – крепость обеспечит спирт, пикантность – самогон. Разлить в литровые банки или бутылки, дополнительно в каждую банку положить по вываренной палочке корицы (не обязательно). Пить ликер можно сразу, но лучше выдержать 1-2 недели в прохладном месте. Перед подачей обязательно взбалтывать.
Метод «без кипячения»
Увидев традиционный способ приготовления «яблочного пирога» я был в недоумении – зачем варить сидр, что за кощунство? (читайте комментарии) Благо, не все американцы живут в спешке. Метод «без кипячения» подразумевает классическое настаивание, когда сахара растворяются в холодном сидре и соке, затем смешиваются с крепким спиртным по вкусу с добавлением корицы и других специй, после чего настаиваются до тех пор, пока вкус напитка не приблизится к идеалу. Разумный и рациональный подход.
Источник
Легендарный Apple Pie Moonshine
Напиток, описывающий целую эпоху в США. Apple Pie Moonshine (благозвучно перевести на русский не получилось, но есть альтернативное название – яблочно-коричный самогон) был самым популярным бутлегерским напитком за всю историю существования запрета на алкоголь в Северной Америке. Не мудрено, ведь только корица и яблочный сок могли превратить то, что гнали самогонщики в лесах во времена Сухого закона, в достойный и питкий алкоголь.
- 1,9 л. яблочного сидра
- 1,9 л. яблочного сока
- 4 палочки корицы
- 1 бутон гвоздики
- 1/8 ч. л. мускатного ореха, молотого
- ¼ ч. л. сухого корня имбиря, молотого
- ¼-½ стручка ванили
- 250 г. тростникового сахара
- 200 г. белого сахара
- 500-750 мл спирта 95%
- 300-500 мл водки (лучше самогона из кукурузы)
Метод «мгновенное удовольствие»
В кастрюлю подходящего объема налить сидр и яблочный сок, добавить все специи и сахар. Довести до кипения и проварить на медленном огне 40 минут. Снять пряную смесь с огня, остудить. После охлаждения процедить через сито, добавить водку (наиболее подходящим для этого напитка будет именно кукурузный самогон) и спирт. Количество крепкого спиртного определяйте по вкусу – крепость обеспечит спирт, пикантность – самогон. Разлить в литровые банки или бутылки, дополнительно в каждую банку положить по вываренной палочке корицы (не обязательно). Пить ликер можно сразу, но лучше выдержать 1-2 недели в прохладном месте. Перед подачей обязательно взбалтывать.
Метод «без кипячения»
Увидев традиционный способ приготовления «яблочного пирога» я был в недоумении – зачем варить сидр, что за кощунство? Благо, не все американцы живут в спешке. Метод «без кипячения» подразумевает классическое настаивание, когда сахара растворяются в холодном сидре и соке, затем смешиваются с крепким спиртным по вкусу с добавлением корицы и других специй, после чего настаиваются до тех пор, пока вкус напитка не приблизится к идеалу. Разумный и рациональный подход.
Более подробно о приготовлении различных настоек можно узнать на нашем сайте по данной ссылке: https://samogonpil.ru/domashnie-nastojki/nastoannyj-na-travah
Если было интересно — ставь палец вверх!
Источник
Clawhammer Supply
This blog provides information for educational purposes only. Read our complete summary for more info.
How to Make Apple Pie Moonshine
Apple Pie Moonshine
So, you want to know how to make apple pie moonshine, eh? You’ve come to the right place.
Apple pie shine is probably the most popular and sought after type of bootleg whiskey ever made, and for good reason — it’s delicious. We’ve already posted procedures for making a basic mash and even instructions on making peach moonshine. Here is our favorite (high octane) apple pie moonshine recipe.
Details:
Ingredients:
Directions:
The «Instant Satisfaction» Method
First, add the apple concentrate, cinnamon sticks and brown sugar to a pot. Bring to a boil and then simmer on very low heat, covered, for 20-30 minutes. Stir a few times as it is heating up to dissolve the sugar. Heating causes the cinnamon sticks to release their flavor very quickly, allowing you to be able to drink it immediately. I like to call this the «instant satisfaction» method.
After simmering, remove the pot from heat and let it cool. Make sure it is completely cool, and none of the burners on the stove are on before moving on to the next step.
After the mixture has cooled, split it between 4 pint jars (or 2 quart jars). Top the jars off with 150 proof corn whiskey. Remember, 100+ proof moonshine is flammable. You do not want to do this anywhere near a heat source.
If you completed all of the steps, congratulations, you just made your very own apple pie moonshine. You can start enjoying the fruits of your labor immediately.
The «no-boil» method
They say that good things come to those who wait, and we think that this statement applies to apple pie moonshine as well as it does to anything else. If you want to make a truly supreme batch of apple pie shine, you’ll want to use this method. The «instant satisfaction» method listed above causes flavor to be rapidly released from cinnamon sticks, making your batch instantly drinkable. However, «steeping» the ingredients overnight, without boiling, produces a better product. Why? Well, we aren’t exactly sure, but we think that boiling the cinnamon sticks cause additional flavors to be released, making the final product ever so slightly bitter. The «no boil» method provides 100% of the flavor with none of the bitterness.
Beware, this recipe is high proof. A lot of recipes call for adding a gallon apple this and a gallon of apple that, but by the time you’re done adding all that liquid, you’ve dropped your proof down into the baby formula range. Apple concentrate provides apple flavor without compromising proof. This stuff sneaks up on you — and then it punches you in the face! But it’s oh, so good.
Gourmet Apple Pie Moonshine
The above mentioned recipe (cinnamon, sugar, and apple juice concentrate only) will make a great batch of apple pie moonshine. However, add spices like ginger, orange peel, cloves, allspice, vanilla bean, peppercorn, etc. and you’ll have something that will make your tastebuds do backflips. There are plenty of recipes on the web for more complicated versions of apple pie moonshine. Some of them are great, others are OK, but most are sorely lacking. We know this firsthand here at Clawhammer Supply, because we’ve tried a lot of them out. We did this because we’ve been working on a top secret project for a while now — the creation of a perfect blend of apple pie moonshine spices. After making many, many test batches, and drinking a lot, lot, lot of apple pie moonshine, we finally landed on a recipe that we’re 100% sure will melt your tastebuds into a puddle of awesomeness. We proudly present to you our very own Apple Pie Moonshine Spice Mix. Check out that link to buy some, or head on over to our sister site, How to Make Apple Pie Moonshine for more info and additional recipes.
Hot Apple Pie Moonshine
If you would like to serve up some hot apple pie moonshine, here’s what we would suggest. Use the recipe above to make standard apple pie moonshine. Then, buy a couple of gallons of apple cider and spice it to taste using the same ingredients above. Heat it in a crock pot WITHOUT the apple pie moonshine. (You don’t want to add the moonshine because you’ll vaporize all of the alcohol if you heat it over a long period of time.) Just set the jar of apple pie moonshine next to the crock pot and let your guests add a bit (or a lot) to each cup of cider they pour.
We hope you enjoy this post on how to make apple pie moonshine. This is how we like it, but we’d also love to hear your thoughts. Let us know your opinion on this recipe, or share your own apple pie moonshine recipe below.
Источник
Apple Pie Moonshine
Back in 2012, I discovered Midnight Moon Moonshine. I bought 2 jars of the Cherry, one to gift and one for us. Let me just say that moonshine is a party in a jar! It may or may not have caused a ruckus!! Immediately after I began to tinker and made my own Apple Pie Moonshine.
The night before Mothers Day (back in 2013) a few of my girlfriends were sitting around my kitchen table (as the guys played cornhole outside) and let’s just say that more giggles and mischief came out of a jar of Apple Pie Moonshine. I swear I never laughed so hard!
When I decided to try my hand at making my own Apple Pie Moonshine., I wanted it to be less strong and more flavorful and enjoyable. Because the moonshines we had tried from the store were actually awful tasting. It was more of a novelty that we would drink it (and shudder each time).
This was my original image back in 2013
Honestly, the homemade Apple Pie Moonshine recipe I came up with is delicious! It’s smooth yet has a kick. It can sneak up on you.
Since I don’t have a still in my backyard…I use Everclear as the base for this and all of my moonshine recipes and it works perfectly!
Why not whip up a batch of this easy to make and even easier to drink Apple Pie Moonshine. Make some for you and some to give away. I bet a jar of this would be a hit at the Chinese Auction or gift swap you may be headed to soon. It is am awesome foodie gift!
One quart sized jar of the stuff I was buying ran about $26.00. My recipe yields over 4 times that for about the same total price – score!
A couple of years ago I began adding in apple chunks for some extra flavor. It’s not necessary, I just like doing it. After the mixture has cooled the apple chunks are very soft, I mash them right the liquid with a potato masher, then strain the liquid out into another pot before adding in the Everclear. As I strain, I press on the solids so they release all of their juice.
Tips on Making Apple Pie Moonshine
- The better your ingredients the better the result. I use farm fresh apple cider when I can get it and organic apple juice.
- I like to use one or two Honeycrisp apples to cut into chunks and cook along with the mixture. Mashing them up afterwards for extra flavor as well as little tidbits of apple.
- Tinker with the amount of sugar you add. Apple cider sweetness as well as apple juice sweetness varies. The more alcohol you end up adding the less sweet it will be also.
- Do not add your alcohol until the mixture cools (if you add it when hot, the alcohol will dissipate some).
- Always taste and adjust the next day after it has chilled. Add more alcohol to make it strong, add additional cider if you feel you made it too strong.
- I keep this in the freezer. Remember to leave headspace at the top of your containers/jars. Liquid expands in the freezer.
- Depending on how strong you make your moonshine will dictate if it freezes, is slush or doesn’t freeze. If it does freeze, it will thaw quickly. It’s so delicious a little slushy, mmmm!
- I love using jars like this, this or this for all of my moonshines and boozy concoctions.
- If you like peaches…Try my Fresh Peach Moonshine
If you enjoy Watermelon, Try my Watermelon Moonshine
AND…If you like Chocolate…You HAVE to make my Chocolate Moonshine…It’s one of the BEST things you will ever drink! Trust me! Give this as a gift and the recipient will love you forever!!
Originally published November 2013. Post updated December 2020. Post contains affiliate links which mean if you click and purchase, I may receive a few cents in return.
Источник