- Яблочный пирог с карамелью — рецепт американского «Apple pie»
- Ингредиенты для приготовления яблочного пирога:
- Ингредиенты для приготовления карамели для «Apple pie»:
- Как готовить яблочный пирог с карамелью
- Яблочный пирог на слоеном тесте с карамелью | APPLE PIE как в ресторане «MOSKA»
- Для приготовления APPLE PIE нам потребуется:
- КАРАМЕЛЬНЫЙ СОУС:
- Приготовление:
- Salted Caramel Apple Pie
- Ingredients
- Nutrition Info
- Preparation
- Ingredients
- Nutrition Info
- 18 Delicious Caramel Apple Recipes to Make for Halloween
- dutch caramel apple pie
- Essential Pie Making Tools:
- Dutch Caramel Apple Pie
- Ingredients
- For the Crust
- For the Filling
- For the Topping
- Finishing Touches
- Instructions
- Recipe Notes
Яблочный пирог с карамелью — рецепт американского «Apple pie»
Яблочный пирог — один из самых популярных вариантов сладкой выпечки в мире. Такие пироги готовились еще в средние века, и до сих пор кондитеры ведут споры, где же именно родина яблочного пирога — в России, во Франции или все-таки в Америке. Именно этот рецепт считается классическим американским — Apple pie, и является одним из национальных символов, особенно для штата Виргиния.
А мы сегодня приготовим традиционный американский яблочный пирог «Apple pie» с карамелью на нашей «национальной» кухне, в нашей родной духовке. Пирог должен получится очень нежным и вкусным. А благодаря своему привлекательному внешнему виду, такая выпечка может украсить собой даже праздничный стол.
Готовить будем с пошаговым рецептом от канала «Рецепты Bon Appetit» — ребятам сразу говорю — огромное спасибо за вкусную идею и понятную приятную подачу.
Ингредиенты для приготовления яблочного пирога:
- Яблоки — 3-4 штуки;
- Мука пшеничная — 250 граммов;
- Ледяная вода — 50 миллилитров;
- Сливочное масло — 125 граммов;
- Куриные яйца — 2 штуки.
Ингредиенты для приготовления карамели для «Apple pie»:
- Сахарный песок — 1 стакан;
- Вода питьевая — 1/4 стакана;
- Жирные сливки — 100 граммов;
- Сливочное масло — 10 граммов.
Как готовить яблочный пирог с карамелью
Для приготовления карамели для пирога с яблоками нам нужно растопить в сотейнике сливочное масло, всыпать в него сахар и, помешивая, дождаться, когда смесь станет «карамельной» — достаточно однородной с характерным коричневым цветом.
Теперь вливаем воду и тщательно перемешиваем до полного растворения сахара, затем вливаем подогретые сливки и, доведя до кипения, варим буквально полминуты.
Тесто начинаем готовить с того, что смешиваем в удобной глубокой ёмкости муку, соль и сливочное масло комнатной температуры. Вливаем часть холодной воды и одно яйцо. должно получится достаточно «тугое» тесто, которое мы разделим на две равные части и раскатаем обе. Из этих пластов теста мы вырезаем ровные круги по вашей форме для запекания.
Очищенные и порезанные тонкими дольками яблоки, выкладываем в застеленную тестом форму и поливаем их карамелью. Также вы можете добавить в выпечку смесь специй «Яблочный пирог» — аромат, которых наверняка дополнит выпечку. Закрываем эту красоту вторым круглым листом теста и делаем фигурное соединения краям при помощи вилки.
Из остатков теста, мы можем сделать фигурные украшения при помощи кондитерских трафаретов или ножом. Еще нам нужно сделать небольшие прорези в центре пирога и смазать тесто яйцом. Выпекать наш Американский яблочный пирог — «Apple pie» с карамелью мы будем при температуре +200 градусов С на протяжении 30 — 40 минут.
Источник
Яблочный пирог на слоеном тесте с карамелью | APPLE PIE как в ресторане «MOSKA»
Рецепт яблочного пирога как в ресторане «MOSKA»
Для приготовления APPLE PIE нам потребуется:
1. Тесто слоёное – 150г.
2. Яблоки «Гренни» – 0,5шт.
5. Сливочное масло – 10г.
6. Сорбет манго – 50г.
КАРАМЕЛЬНЫЙ СОУС:
3. Масло сливочное – 40г.
Приготовление:
1. Раскатываем слоеное тесто и вырезаем круг. Прокалываем всю поверхность теста вилкой, чтобы слоеное тесто равномерно пропекалось и не было бугров.
2. Чистим яблоко. Разрезаем пополам и нарезаем тоненькими кусочками.
3. Выкладываем нарезанное яблоко по кругу на подготовленное тесто. Посыпаем сахаром и отправляем в разогретую до 180 градусов духовку на 15 минут
4. Готовим соус манго. В пюре из манго добавляем 1,5 чайные ложки рома, 1 чайную ложку сахара и стручок бурбонской ванили. Все перемешиваем.
5. Готовим карамель. Доводим сахар до карамели (в сухой и чистый сотейник высыпаем сахар и ставим на плиту пока сахар не начнет таять и темнеть). Затем вливаем сливки и быстро размешиваем венчиком. После снимаем с плиты и затягиваем нашу карамель сливочным маслом.
6. Смазываем наш яблочный пирог манговым соусом и отправляем еще на 5 минут в духовку.
7. Сервируем наш APPLE PIE. В глубокую тарелку выкладываем яблочный пирог. Обильно смазываем его соусом из манго. Выкладываем поверх яблочного пирога шарик мороженого и добавляем карамель. По желанию украшаем свежими ягодами и веточкой мяты.
Источник
Salted Caramel Apple Pie
Ingredients
- 8 large granny smith apples , peeled and thinly sliced
- 3 tablespoons lemon juice
- ¼ cup all-purpose flour ( 30 g )
- ⅔ cup granulated sugar ( 130 g )
- 2 ½ teaspoons ground cinnamon
- ¼ teaspoon ground nutmeg
- 2 premade pie crusts , thawed if frozen
- 1 large egg , beaten
- ¾ cup heavy cream ( 180 mL )
- ¾ cup light brown sugar ( 165 g )
- 2 tablespoons honey
- 3 tablespoons unsalted butter
- sea salt , for garnish
Nutrition Info
- Calories 644
- Fat 27 g
- Carbs 102 g
- Fiber 8 g
- Sugar 66 g
- Protein 5 g
Estimated values based on one serving size.
Preparation
- Preheat the oven to 375°F (190°C).
- In a large bowl, combine the apple slices, lemon juice, flour, sugar, cinnamon, and nutmeg. Toss until the apples are well coated.
- Lay 1 of the pie crusts in a 9-inch (23-cm) pie dish. Add the apple slices to the bottom of the crust. Place the other pie crust over the apple slices.
Ingredients
- 8 large granny smith apples , peeled and thinly sliced
- 3 tablespoons lemon juice
- ¼ cup all-purpose flour ( 30 g )
- ⅔ cup granulated sugar ( 130 g )
- 2 ½ teaspoons ground cinnamon
- ¼ teaspoon ground nutmeg
- 2 premade pie crusts , thawed if frozen
- 1 large egg , beaten
- ¾ cup heavy cream ( 180 mL )
- ¾ cup light brown sugar ( 165 g )
- 2 tablespoons honey
- 3 tablespoons unsalted butter
- sea salt , for garnish
Nutrition Info
- Calories 644
- Fat 27 g
- Carbs 102 g
- Fiber 8 g
- Sugar 66 g
- Protein 5 g
Estimated values based on one serving size.
Источник
18 Delicious Caramel Apple Recipes to Make for Halloween
An apple a day keeps the spooks away!
Candy apples are a fall favorite for kids and adults alike, and for good reason: They’re sticky, sweet, and crunchy—the perfect trifecta to enjoy this Halloween.
Combine the flavors of peanut butter and caramel to get a decadent dessert.
Tools you’ll need: $10, Caramel Apple Sticks, amazon.com
Think caramel apples are too messy? Try this recipe for apple slices on a stick instead.
Tools you’ll need: $10, Wooden Popsicle Sticks, amazon.com
The mini marshmallows are the best part of this delicious dessert.
Tool’s you’ll need: $11, Candied Apple Containers, amazon.com
Try an eerie twist on the traditional candy apple for a delicious Halloween treat.
Cloaked in creamy white chocolate and coconut, pink Fujis become positively pale.
These yummy caramel apples evoke memories of festive fall fairs.
Marshmallows, chocolate, and graham crackers meet their match in a tart Granny Smith.
The magic ingredients for these bewitching apples? A deep crimson variety like Red Delicious, a few drops of food coloring — plus a dash of spicy cinnamon.
Dip green apples in a layer of caramel and white chocolate once cooled. Sprinkle with cinnamon sugar and dip the bottom half of each apple in pie crust crumbs.
The best part about candy apples: Y ou can top them however you’d like. Case in point: crushed shortbread and milk chocolate chips create a Twix-like flavor on these apples.
Add elegant swirls of teal and green to white candy coating for a beautiful way to enjoy Granny Smith apples.
There’s nothing more palate-pleasing than a sweet and salty combo. Once you dip your caramel apples in white or dark chocolate, generously cover ’em with frighteningly festive sprinkles.
Sink your teeth into these dangerously delicious pops that feature mini marshmallow fangs and rich, not-too-sticky caramel.
These candy apples capture the essence of autumn with spiced flavors you’ll fall hard for.
This candy-coated treat is finished with a chocolate spider web drizzle.
There’s nothing scary about how these nightmarish treats taste. Dipped in white chocolate and decorated with black frosting, this treat pays homage to a Disney classic.
Drip melted red candy down the top of your cooled, white-chocolate covered candy apples to add a gory touch.
Yup, that’s an apple in there! Dipped in chocolate, this recipe makes a cauldron fit for any wicked witch.
Источник
dutch caramel apple pie
November 15, 2018 54 Comments
Dutch Caramel Apple Pie deserves a place on your Thanksgiving table! It’s easier than a traditional pie thanks to the crumb topping, and is packed with tender, flavorful caramel-coated apples nestled inside a flaky pie crust.
Can you believe it’s only one week until Thanksgiving? October seemed to move so slow and November is flying by! I’ve been in pie mode all month (stay tuned for one more pie recipe next week!). What kind of pies are you having for Thanksgiving? For our family Thanksgiving,
I’m making this Dutch Caramel Apple Pie – obviously! – along with a Chocolate Pecan Bourbon Pie , a Pumpkin Pie, and a Cherry Pie! My Sweet Potato Casserole may be making an appearance too, along with this Pumpkin Swirl Cheesecake.
But seriously, I just want to eat pie! With ice cream! Or fresh whipped cream! And salted caramel.
I mean, how can you NOT want this at your Thanksgiving table? It’s a pretty simple pie to make, and it’s visually and flavorfully stunning!
We’re starting with a half-batch of my perfect pie crust and filling the pie dish with caramel-coated apples. The whole thing gets covered in a simple crumb topping – which is easier than adding a lattice or a top crust – and baked. Be sure to serve with a more of that beautiful salted caramel sauce!
If you’re not super comfortable making homemade pie crust, be sure to read my post on How to Make Perfect Pie Crust (the recipe I use is included with tons of tips and step-by-step photos!). Here are a few essential tools that I always use when making pie that help make things wayyy easier!
Essential Pie Making Tools:
Pie Shield – This helps protect your crust so it doesn’t burn while baking! I’ve definitely burnt pie crust before, and it is SAD, friends.
Leaf Cookie Cutters – A fun – and super simple – way to dress up your pies! I may or may not have used pie crust shapes to hide imperfections on the top of my pie before.
Pastry Cutter – This makes cutting the butter into the flour a complete breeze! I never make pie without this tool. If you only use one tool in your pie making, let this be it.
Are you drooling a little or is it just me? I thought so. Happy Baking, friends!
Did you make this recipe? Snap a photo and leave a comment!
Be sure to follow bluebowlrecipes on instagram and tag #bluebowlrecipes with your photo! You can also post a photo of your recipe to the bluebowlrecipes Facebook page. I’d love to see what you make! Be sure to leave a comment + rating if you make this recipe so I can see how you liked it!
Dutch Caramel Apple Pie
Dutch Caramel Apple Pie deserves a place on your Thanksgiving table! It’s easier than a traditional pie thanks to the crumb topping, and is packed with tender, flavorful caramel-coated apples nestled inside a flaky pie crust.
Keyword Caramel Apple Pie, Thanksgiving Dessert, Apple Pie, Dutch Apple Pie, Easy Pie Recipe
Prep Time 50 minutes
Cook Time 40 minutes
Dough Chilling 50 minutes
Total Time 1 hour 30 minutes
Servings 10 slices
Calories 10 kcal
Author Stephanie Simmons
Ingredients
For the Crust
- 1 half recipe of my Perfect Pie Crust linked below
For the Filling
- 6 medium apples 7 cups, sliced
- 2 tsp lemon juice
- 1/3 cup granulated sugar
- 2 tbsp brown sugar
- 1 tsp cinnamon
- 3/4 tsp nutmeg
- 1/4 tsp cloves
- 1/4 tsp salt
- 1/4 cup all-purpose flour
- 1/2 cup caramel sauce recipe linked below
For the Topping
- 1 cup all-purpose flour
- 2/3 cup brown sugar, packed
- 1/4 tsp cinnamon
- pinch of salt
- 8 TBSP cold, salted butter
Finishing Touches
- 1 egg for egg wash
- coarse sugar for topping
Instructions
Make the pie dough: Follow the recipe and directions in my post on How to Make Perfect Pie Crust. Allow pie dough to chill in fridge for at least two hours (or overnight) or in the freezer for 30 minutes.
Make the Caramel: Follow my Simple Homemade Caramel Sauce recipe. You’ll use 1/2 cup of caramel in the apple filling — reserve the rest for topping pie slices when serving.
Make the Topping: Whisk together all topping ingredients EXCEPT the butter. Then, cut the cold butter into chunks(you should be pulling it straight from the fridge) and add it into the flour mixture. Cut it in using two forks or a pastry cutter, until you have crumbs of all different sizes (the largest should be about pea sized), that are coated with flour. You’ll need to clean out the pastry cutter a few times as it logs up. Set in the fridge to chill.В
Roll Pie Dough Out + Transfer to Pan: Follow the steps in my «Perfect Pie Crust» post through step 7. You’ll freeze the pie crust (without the filling or crumble topping or egg wash) for 15 minutes before filling and topping and baking. (It’s ok if it’s in the freezer longer than 15 — make the filling while it freezes then continue with the recipe).
Make the Filling: While the dough is in the freezer, make the filling and preheat oven to 400 degrees. Rinse your apples, peel, core, and slice into 1/4″ thick slices. In a large mixing bowl, stir together all filling ingredients as listed above EXCEPT for the caramel. Let filling sit for 10 minutes to get the apple juices going, then stir in the caramel. Set aside.В
Assemble Pie: Remove pie from freezer. Beat the egg in a small bowl, and brush over exposed parts of the crust (a pastry brush is helpful here). В Spoon the filling into the crust. Sprinkle the crumb topping over the apple filling. Sprinkle crust and topping with a little coarse sugar.
Bake: Bake for 40-60 minutes, checking the pie at 20 minutes to make sure the crust isn’t browning too quickly. If it is, use a pie shield or a place a piece of foil over the top of the pie and continue baking.В (I do this with this pie each time at about 30 minutes.)
Pie is done when the filling is bubbly, the topping and crust are golden brown, and the apples are tender (poke through the crumb topping with a fork if you’re not sure if it’s done — if it slides through the apple smoothly and easily, it’s done! I sometimes add 5-8 minutes extra if the apples aren’t tender yet).
Serve + Store: Allow pie to cool for 2-3 hours before slicing and serving. Serve with more caramel sauce!
Store leftovers, covered, in the fridge for up to 5 days.
Make Ahead Tips: Pie crust can be made ahead of time and stored in the fridge for 3 days, or in the freezer for 1 month. If making the pie a day or two ahead, bake, let it cool completely, cover it well with foil and keep in the fridge until ready to serve.В You can re-warm it in the oven the day you plan to serve it, if desired, at 350 for 12-20 minutes, until warmed. Make sure to cover it with foil so the top doesn’t brown further.
Recipe Notes
NOTE:В I used 3 granny smith and 3 golden delicious apples — here’s a list of other apples that are great for pie!
NOTE:В If you want a topping that’s a little more like an apple crisp topping, add 1 cup whole rolled oats with the dry ingredients, reduce brown sugar to 1/2 cup, packed, and continue making the topping as directed above. Both taste amazing!
This post contains affiliate links. This in no way affects the cost of the items – it simply allows us to earn a small fee when you purchase an item using that link. Thanks for supporting Blue Bowl!
Источник