Apple pie jamie oliver

Яблочный пирог от Джейми Оливера (apple pie)

  • Тесто:
  • 250 г. муки
  • 120 г. сливочного масла
  • 50 г. сахара
  • 1 яйцо
  • 2 ст. л. молока
  • щепотка соли
  • цедра с половины лимона
  • Начинка:
  • 5-7 твердых яблок
  • 50 г. сахара
  • цедра с половины лимона
  • 0,5 ч.л. корицы
  • 1,5 см. тёртого корня имбиря
  • изюм, курага по желанию

Люблю я рецепты от Джейми Оливера. У него все рецепты простые и вкусные.

Пошаговое описание рецепта

1. Соединить муку, сахар, соль. Добавить кусочки сливочного масла и рукой перетереть в крошку.

2. Добавить молоко, яйцо и замесить тесто.

3. Завернуть тесто в пищевую пленку и убрать в холодильник на 30 минут.

4. Яблоки помыть, очистить от кожуры и нарезать дольками. Выложить яблоки в кастрюлю, добавить 2 ст. л. воды, сахар, специи, цедру и тушить до тех пор, пока яблоки не станут мягкими. При этом они должны остаться дольками, а не разваливаться, так что не переварите их. Добавить к яблокам изюм или нарезанную на кусочки курагу.

5. Тесто разделить на две части. Одну часть раскатать и выложить в форму (у меня размер формы 18х18 см) для выпечки, сформировав бортики.

Источник

Blackberry and apple pie

Just add a dollop of custard

Nutrition per serving
Of an adult’s reference intake

Jamie at Home

Ingredients

  • 1 old-fashioned sweet shortcrust pastry recipe
  • 20 g butter , plus extra for greasing
  • 100 g golden caster sugar , plus extra for sprinkling
  • 2 large Bramley apples , cored, peeled and each cut into 16 wedges
  • 4 Cox apples , cored, peeled and each cut into 8 wedges
  • 1 heaped tablespoon chopped stem ginger in syrup
  • 150 g blackberries
  • 1 large free-range egg , beaten
  • ½ teaspoon ground cinnamon

Jamie at Home

Share this Recipe

Method

This is the best apple pie in the world. You can’t go wrong with Bramley cooking apples, delicious blackberries and stem ginger. The cooking time can depend on how freshly picked the apples are, so the best thing is to cook them until they’re softened first. And I don’t know if you’ve noticed this, but blackberries in shops never seem to taste of anything these days unless they’ve just been picked from a local grower – so do try to get fresh ones if you can, or pick your own straight from the bush!

1. First, make your pastry dough, wrap it in cling film and rest it in the fridge for at least half an hour. Then preheat the oven to 180°C/350°F/gas 4. Put the butter and sugar into a saucepan and, when the butter has melted, add the apples, stem ginger and a tablespoon of the ginger syrup. Slowly cook for 15 minutes with a lid on, then add the blackberries, stir and cook for 5 more minutes with the lid off.

2. Meanwhile, remove your pastry from the fridge. Dust your work surface with flour, cut the pastry in half and, using a floured rolling pin, roll one of the pieces out until it’s just under 1cm thick. (Rolling the dough between two layers of greaseproof paper will also stop it sticking to your rolling pin.) Butter a shallow 26cm pie dish and line with the pastry, trimming off any excess round the edges using a sharp knife.

Читайте также:  Не слышу собеседника когда звоню с айфона

3. Tip the cooled apples and blackberries into a sieve, reserving all the juices, then put the fruit into the lined pie dish so you have a mound in the middle. Spoon over half the reserved juices. Brush the edge of the pastry with beaten egg. Roll out the second piece of pastry, just as you did the first, and lay it over the top of the pie. Trim the edges as before and crimp them together with your fingers. Brush the top of the pie with the rest of the beaten egg, sprinkle generously with sugar and the cinnamon, and make a couple of slashes in the top of the pastry.

4. Place the pie on a baking tray and then put it directly on the bottom of the preheated oven for 55 to 60 minutes, until golden brown and crisp. To serve, slice the pie into portions and serve with a generous dollop of custard.

Источник

Breakfast oatmeal apple pie

If you’re anything like me, you’ve occasionally woken up with a craving for apple pie. I know. It’s completely unacceptable behaviour, but there you have it.

I blame my friendly neighbours to the South for this breakfast crush. Although the apple pie is rooted in European heritage, the Americans embraced various versions of it early on and it evolved into one of their iconic desserts. Apple pie is such a beloved comfort food that I’m dreaming about it on cold winter nights and waking up hankering for a slice with my breakfast.

Unless it happens to be the day after Thanksgiving, I generally don’t have a crumb of pie around to go with my morning coffee. However, thanks to the baked oatmeal recipe below, I have better option for breakfast that is easily just as tasty and much more hearty.

Oats are an absolute staple in my kitchen, starring in granola, muffins, pancakes and much more. We even bake oatmeal into bread for a soft loaf that is perfect for snacking. Yes; as they are easy to source, affordable and nutritious, oats of every variety should be stocked in your pantry.

Our breakfasts frequently consist of simple porridge, but occasionally we like to change things up, and that is where today’s recipe for Apple Pie Baked Oatmeal comes into the picture. Rolled oats and grated apple are mixed up with eggs and spices and baked up, pudding-style. It’s not overly sweet – this is breakfast, after all – but you can always finish the baked oatmeal with another drizzle of honey.

This is a good recipe to invite the children into the kitchen to help you prepare. The smallest hands can whisk the eggs or butter the baking dish, and the more skilled helpers can grate the apple and measure the remaining ingredients.

When it has baked and perfumed the entire house in the process, pour yourself a coffee and gather the family together to enjoy what is sure to become a new breakfast favourite.

Apple Pie Baked Oatmeal

This hearty breakfast is reminiscent of classic apple pie and will equip you with vitality for these cold winter days.

  • 2 cups rolled oats
  • ½ cup buttermilk
  • pinch of salt
  • 3 large eggs
  • 1 cup almond milk
  • ½ tsp vanilla
  • ¼ cup liquid honey
  • 2 Tbsp unsalted butter, melted
  • 1 tsp baking powder
  • 1 tsp cinnamon
  • ¼ tsp freshly grated nutmeg
  • 1 apple, grated
Читайте также:  Машина с камерой для айфона

Combine rolled oats, buttermilk, salt and 1-1/2 cups of water in a large mixing bowl to soak. Stir to blend, then cover with a towel and leave the mixture on the counter. Soak the oats overnight or up to 24 hours. Soaking oats makes them more digestible and helps your system absorb a greater percentage of the nutrients in the oatmeal.

Preheat the oven to 350F (175C) and butter an 8×10-inch baking pan.

In a large bowl, beat eggs until frothy. Pour in the almond milk, vanilla, honey and melted butter and mix well. Sift in the baking powder, cinnamon and nutmeg and combine.

In a colander, drain the oats to remove excess liquid. Add soaked oats to the egg mixture.

Quarter the apple and remove the core. Grate apple on the large side of a box grater then add to the oat mixture and combine well.

Pour mixture into the prepared pan. Add additional apple slices on top, if desired. Place the oats in the preheated oven and bake for 40 -45 minutes or until light golden on top.

Let stand for 5 minutes. Serve warm with milk or cream and additional honey.

Do you have a favourite cold weather breakfast?

About the author

Aimée Wimbush-Bourque is a former chef, food writer and Montreal urban homesteader. She writes the award-winning food blog Simple Bites, named “Best Kids’ Cooking Blog” by Saveur Magazine, where she chronicles her kitchen adventures with simple recipes, savvy cooking tips, vibrant photography and lively stories. She is also the author of the new cookbook «Brown Eggs and Jam Jars: Family recipes from the kitchen of Simple Bites» (Penguin, 2015). Aimée is wife to Danny, mama to Noah, Mateo & Clara, boss of two cats, and farmer of six brown hens. For more whole foods inspiration and everyday delicious chit-chat, follow Aimée on Twitter and Instagram.

Источник

Яблочный пирог-перевертыш от Джейми Оливера

Невероятный, восхитительно вкусный пирог! Влажный, карамельный, с приятной ореховой ноткой и насыщенным яблочным вкусом. Радует и то, что этой шикарной выпечкой можно полакомиться и в пост.

Ингредиенты для «Яблочный пирог-перевертыш от Джейми Оливера»:

  • Маргарин (постный) — 25 г
  • Яблоко (среднего размера) — 3 шт
  • Сахар — 200 г
  • Сода — 1 ч. л.
  • Корица — 1 ч. л.
  • Имбирь — 0.5 ч. л.
  • Гвоздика — 1 щепот.
  • Масло подсолнечное (Олейна) — 80 мл
  • Лимон — 1 шт
  • Орехи (у меня кешью) — 85 г
  • Вода (теплая) — 180 мл
  • Мука пшеничная / Мука — 180 г
  • Уксус — 1 ч. л.

Время приготовления: 50 минут

Количество порций: 6

Пищевая и энергетическая ценность:

Готового блюда
ккал
3010.3 ккал
белки
30.3 г
жиры
134.4 г
углеводы
419.1 г
Порции
ккал
501.7 ккал
белки
5.1 г
жиры
22.4 г
углеводы
69.9 г
100 г блюда
ккал
212 ккал
белки
2.1 г
жиры
9.5 г
углеводы
29.5 г

Рецепт «Яблочный пирог-перевертыш от Джейми Оливера»:

Яблоки почистить от кожуры и сердцевины. 2 яблока натереть на мелкой терке (лучше использовать детскую терку для яблок).

Читайте также:  Как восстановить айфон если itunes был удален

3 яблоко нарезать тонкими дольками.

В кастрюле на небольшом огне растопить маргарин с 90 г сахара до полного растворения последнего. Вылить в предварительно смазанную растительным маслом форму (я брала разъемную), сверху выложить нарезанные яблоки. Важно действовать быстро, пока карамель не застыла.

Смешать сухие ингредиенты: муку, 110 г сахара, корицу, имбирь, гвоздику и соду. Добавить цедру 1 лимона.

В другой миске смешать жидкие ингредиенты: воду, масло подсолнечное, уксус и натертые яблоки.

Быстро, но очень тщательно перемешать сухие ингредиенты с жидкими. В конце вмешать измельченные орехи.

Тесто вылить поверх яблок и поставить в предварительно разогретую до 180 градусов духовку на 30 минут. Дать пирогу остыть в течение 5 минут, а затем перевернуть яблоками вверх.

Подписывайтесь на группу Поварёнка в Контакте и получайте десять новых рецептов каждый день!

Вступайте в нашу группу в Одноклассниках и получайте новые рецепты каждый день!

Поделиться рецептом с друзьями:

BB-код для вставки:
BB-код используется на форумах
HTML-код для вставки:
HTML код используется в блогах, например LiveJournal

Как это будет выглядеть?

Невероятный, восхитительно вкусный пирог! Влажный, карамельный, с приятной ореховой ноткой и насыщенным яблочным вкусом. Радует и то, что этой шикарной выпечкой можно полакомиться и в пост.

Комментарии и отзывы

29 мая 2017 года batanechka #

30 мая 2017 года ПантерРрочка # (автор рецепта)

6 января 2017 года vesiolka #

6 января 2017 года ПантерРрочка # (автор рецепта)

21 ноября 2016 года nataliyal #

21 ноября 2016 года ПантерРрочка # (автор рецепта)

10 июня 2016 года pchelka3343 #

10 июня 2016 года ПантерРрочка # (автор рецепта)

13 мая 2016 года bezkartinok #

13 мая 2016 года ПантерРрочка # (автор рецепта)

13 мая 2016 года bezkartinok #

13 мая 2016 года ПантерРрочка # (автор рецепта)

11 мая 2016 года bezkartinok #

11 мая 2016 года ПантерРрочка # (автор рецепта)

11 апреля 2016 года Тина Ру #

11 апреля 2016 года ПантерРрочка # (автор рецепта)

10 апреля 2016 года Dinni #

10 апреля 2016 года ПантерРрочка # (автор рецепта)

10 апреля 2016 года Лика Власс #

10 апреля 2016 года ПантерРрочка # (автор рецепта)

8 апреля 2016 года faina 4126 #

8 апреля 2016 года ПантерРрочка # (автор рецепта)

8 апреля 2016 года faina 4126 #

8 апреля 2016 года ПантерРрочка # (автор рецепта)

8 апреля 2016 года nn fugol 2 #

Пирог от Джейми Оливера

25 г растительного маргарина + для смазки противня
3 кисло-сладких яблока
195 г коричневого сахара
180 г просеянной муки
1 чайная ложка соды
1½ чайные ложки смешанных специй (по вкусу: корица, гвоздика, ваниль)
80 мл подсолнечного масла
1 чл.л уксуса
1 лимон
85 г грецких орехов
Предварительно подогреть духовку до 180ºC.
Намазать маргарином форму для выпечки.
Снять цедру с лимона на мелкой терке.
Яблоки помыть и разрезать на 4 части. Вырезать серединку.
2 яблока натереть.
Оставшееся яблоко нарезать тонкими дольками.
Растопить 85 г сахара и маргарин в кастрюльке с толстым дном.
Вылить в форму.
Сверху выложить красиво дольки яблока одним слоем.
Для теста:
1. Просеять муку.
Муку, 110 г сахара, соду и специи перемешать.
2. В другой мисочке соединить “влажные” продукты:
– масло растительное, уксус, тертые яблоки и цедру лимона.
3. Перемешать “сухие” и “влажные” продукты быстро до однородного теста.
Выпекать пирог так:
Орехи крупно подробить.
Высыпать равномерно на яблоки.
Тесто вылить в форму на яблоки, распределяя равномерно.
Выпекать 30 минут. Сделайте пробу лучинкой – воткните деревянную шпажку в пирог. Сухая шпажка означает, что пирог готов!
Форму с пирогом достать из печки и оставить на 5 минут.

8 апреля 2016 года ПантерРрочка # (автор рецепта)

Источник

Оцените статью