Cake and apple pie

В чем разница между pie и cake?

Кто из нас не любит сладкое. В этой статье мы разберем разницу между двумя вкусными словами pie и cake . Давайте рассмотрим, как их использовать.

Произношение и перевод: Pie [paɪ] / [паи] – пирог

Значение слова: Печёное изделие из теста с начинкой

Употребление: Мы используем слово pie, когда говорим о типе выпечки, которая состоит не только из теста, но и из слоя начинки. Причем начинка может быть как сладкая, так и нет: вишня, клубника, тыква, картофель, мясо и т.д.

Например: Я хочу кусочек пирога с сыром.

She loves apple pie. Она любит яблочный пирог.

He baked a pumpkin pie for me. Он испек тыквенный пирог для меня.

Произношение и перевод: Cake [keɪk] / [кеик] – торт, кекс

Значение слова: Сладкое кондитерское изделие из теста

Употребление: Мы используем слово cake, когда говорим о выпечке, которая состоит из теста (смеси муки, масла, сахара и яиц). Как правило, сверху cake украшается кремом, фруктами, шоколадом и т.д.

Например: Она заказала свадебный торт.

They love chocolate cake. Они любят шоколадный торт.

We made a cake for his birthday. Мы испекли торт на его день рождения.

Слово pie мы используем, когда говорим о выпечке, которая состоит не только из теста, но и из слоя начинки (вишня, яблоко, картофель, мясо, сыр и т.д.)

Например: Она заказала пироги с разными начинками.

Слово cake мы используем, когда говорим о выпечке, которая состоит из теста (смеси муки, масла, сахара и яиц) и украшается сверху кремом, фруктами, шоколадом и т.д.

Например: Она принесла очень красивый и вкусный торт.

Внимание: Учите английский язык долгое время, но не можете говорить? Хотите преодолеть языковой барьер и заговорить на английском? Запишитесь на бесплатный урок английского в Москве и получите книгу “Как учить английский, чтобы выучить” в подарок! Регистрация по ссылке

Упражнение на закрепление

Вставьте правильные слова в следующие предложения. Свои ответы оставляйте в комментариях под статьей.

Источник

Apple Pie Cake

Apple Pie Cake! A layer cake recipe with hints of cinnamon and nutmeg, fresh apple pie filling, buttercream frosting and braided pie crust lattice. Created by our contributor, Olivia Bogacki.

Anyone else love fall as much as I do? It’s the best season ever. I seriously cannot wait! My husband thinks I’m crazy because I actually don’t like summer. At all. If I’m away on vacation and somewhere tropical, I like it to be sunny and hot, but otherwise I’ll take my overcast days and mild temps thankyouverymuch.

Nothing quite screams coziness like the colors of autumn, crisp air, and of course, fall baking. As such, I’m kicking off the not-quite-fall season with today’s cake. If you’ve been following along with my posts for The Cake Blog, you know I’ve been having a lot of fun coming up with creative ways to turn desserts into layer cakes. So this month I’ve tackled the Apple Pie Cake!

With this Apple Pie Cake, I wanted to make sure there was some element of pie crust in there, since – let’s be honest – it’s not really apple pie without it. Plus, pie crust is delicious. I added two discs of baked pie dough in between the cake layers and also added baked pie crust cut-outs as decoration. Then there’s the woven lattice that wraps around the base of the cake and the pie crust braid that encircles the top like a crown. Because every good pie-inspired cake deserves a pie crust crown!

Now I must give you a word of warning. If you plan to attempt the woven pie crust lattice, give yourself a LOT of time (and patience). It’s not the easiest thing to make and I had to MacGyver a contraption that would allow me to bake it on its side. I contemplated baking a couple of long lattice pieces along the outside of a cake ring placed onto a sheet pan, but I worried that the lattice would lose its shape as it baked and not look so pretty. So I decided to place the cake ring on its side and bake sections that way.

After many, many attempts, I finally had a few good sections of lattice that I could place around the cake. Some of them broke a bit when I was applying them to the cake, but you wouldn’t be able to tell. I’ve tried to detail the process as much as possible in the recipe below, so hopefully it’s clear. If you’d like a similar effect without all of the effort, you can skip the lattice and just go for the fall cut-outs and braid on top. If you’re feeling ambitious and want a showstopper, definitely go for the lattice.

Читайте также:  Baseus magsafe iphone 12

All of the effort was totally worth it. I love how this cake turned out, in both look and flavor. It tastes just like an apple pie! But better, because it’s a cake! The pie crust between the layers is a must-do in my opinion, and an easy addition that gives another dimension of flavor and texture. If you love Apple Pie (and really, who doesn’t), you will love this cake.

Apple Pie Cake

5 from 4 reviews

Apple Pie Cake! A layer cake recipe with hints of cinnamon and nutmeg, fresh apple pie filling, buttercream frosting and braided pie crust lattice.

  • Author: Olivia Bogacki
  • Yield: One 6 ” Round Cake ( 3 layers) 1 x
  • Category: ✽ ✽ ✽ ✽ ✽

Ingredients

For the Cinnamon Brown Sugar Cake:

  • 1 ½ cups all-purpose flour
  • 1 ½ teaspoons baking powder
  • ½ teaspoon salt
  • 1 teaspoon cinnamon
  • ¼ teaspoon nutmeg
  • pinch cloves
  • 1 ½ tablespoons cocoa powder (optional – for color)
  • ½ cup unsalted butter (room temperature)
  • ½ cup granulated sugar
  • ½ cup light brown sugar (packed)
  • 2 large eggs (room temperature)
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • ¾ cup buttermilk (room temperature)

For the Apple Pie Filling:

  • 2 ½ cups peeled & chopped Granny Smith apples (about 2 apples)
  • 2 teaspoons lemon juice
  • ¼ cup granulated sugar
  • ¼ cup light brown sugar (packed)
  • 2 tablespoons cornstarch
  • ½ teaspoon cinnamon
  • pinch nutmeg
  • pinch salt
  • 1 cup water

For the Vanilla Buttercream Frosting:

  • 3 large egg whites
  • 1 cup granulated sugar
  • 1 ½ cups unsalted butter, cubed (room temperature)
  • 1 teaspoon vanilla extract

For the Pie Crust Inside the Cake, Accents, & Braid:

  • Two 11 ” store bought pie crusts (or homemade)
  • 1 egg lightly beaten with a splash of milk
  • Pie crust cutters

For the Pie Crust Lattice:

  • Two 11 ” store bought pie crusts (or homemade)
  • 1 egg lightly beaten with a splash of milk
  • 6” cake ring

Instructions

  1. Preheat oven to 350F and grease and flour three 6″ cake pans, line bottoms with parchment.
  2. In a medium bowl, whisk together flour, baking powder, salt, cinnamon, nutmeg, cloves and cocoa powder until well combined.
  3. Using a stand mixer fitted with the paddle attachment, beat butter until smooth. Add sugar and beat on med-high until pale and fluffy (2-3 minutes).
  4. Reduce speed and add eggs one at a time, fully incorporating after each addition. Add vanilla extract.
  5. Alternate adding flour mixture and buttermilk, beginning and ending with flour (3 additions of flour and 2 of milk). Fully incorporating after each addition. Do not overmix.
  6. Spread batter evenly into prepared pans. Smooth the top with a spatula.
  7. Bake for approximately 30 minutes or until a toothpick inserted into the center comes out mostly clean.
  8. Place cakes on wire rack to cool for 10 minutes then turn out onto wire rack to cool completely.

Make the Apple Pie Filling:

  1. Toss chopped apples in lemon juice, set aside.
  2. In a medium saucepan, combine sugar, brown sugar, cornstarch, cinnamon, nutmeg and salt. Add water and stir to combine. Bring to a boil over medium heat, stirring occasionally. Cook for 2 minutes.
  3. Add chopped apples and bring back to a boil. Simmer until apples are tender (approximately 10 minutes). Remove from heat and cool completely before using on cake.*

Make the Vanilla Buttercream Frosting:

  1. Place egg whites and sugar into the bowl of a stand mixer**, whisk until combined.
  2. Place bowl over a pan of simmering water to create a double-boiler. Whisking constantly, heat the egg mixture until it registers 160 degrees on a candy thermometer. Carefully transfer the bowl onto the stand mixer.
  3. Using the whisk attachment, beat the egg white mixture on high speed for 8 to 10 minutes until the bowl is no longer warm to the touch and the meringue is fluffy, glossy and holds a stiff peak.
  4. Switch to the paddle attachment. With the mixer on low, slowly add cubed butter and mix until incorporated.
  5. Add vanilla and whip on medium-high until silky and smooth, about 3 to 5 minutes.***

Make the Pie Crust Inside the Cake, Accents, & Braid:

  1. Preheat oven to 400F and line a baking sheet with parchment.
  2. Roll out each crust and cut out two 7” circles. They will shrink a bit, so it’s important that they are larger than the 6” cake. I placed a 6” cake pan on top of the crust and used my knife to cut out a slightly larger circle.
  3. Re-roll the dough and cut 3 long ¼” wide strips for the braid. Trace a 6” circle onto parchment. Braid the dough and place it on the outside of the circle (again, it will shrink a bit so make it a tad bigger). Cut more strips and braid as needed until the braid goes all the way around the circle.
  4. Use remaining pie dough to cut out leaves and flowers if desired. Re-roll pie dough as needed.
  5. Transfer pie discs, leaves, braid, and flowers onto baking sheet. Using a pastry brush, lightly brush with egg wash.
  6. Bake for 15-17 minutes or until golden. Cool completely on pan.
Читайте также:  Как использовать iphone как клавиатуру для mac

Make the Pie Crust Lattice:

  1. Preheat oven to 400F. Place oven rack in lowest position. Place a 6” cake ring on its side on a sheet pan. Anchor it as best as possible to prevent it from rolling. I used two folded silicone baking mats around the sides. Lightly spray outside of cake ring with cooking spray.
  2. Roll out pie dough and cut into ½” strips. Take 4 of the longest strips and place them together. Use the other strips to create a lattice effect. I used a small brush dipped in water to help adhere the pie dough pieces to each other.
  3. Trim edges and cut lattice into 6” sections.
  4. Repeat until you have enough to go around the cake. Apply leaf and flower cutouts using the egg wash as glue if desired.
  5. Place a 6” lattice section on top of the cake ring. Using a pastry brush, lightly brush with egg wash.
  6. Bake for 15-17 minutes or until golden. Cool completely on cake round.
  7. Very carefully, transfer to parchment lined baking sheet.
  8. Repeat with remaining sections.****

Assemble the Cake:

  1. Place one layer of cake onto a cake stand or serving plate. Spread a thin layer of frosting on top and place a disc of pie crust on top. Using a large round tip, pipe a dam of frosting along the top of the pie crust to hold the filling.
  2. Top with approximately 1/2 cup of apple pie filling and spread evenly.
  3. Repeat with next layer and place final cake layer on top. Crumb coat the cake and refrigerate for 30 minutes.
  4. Frost the cake and smooth the sides and top. Apply lattice or pie crust cutouts to decorate as desired.

Notes

* If filling appears too thick while cooking, add a bit of water. I let mine sit in the fridge overnight, so it thickened up quite a bit. You can microwave it in 30 second intervals to thin it out and bring to room temperature.

** Ensure there is NO trace of egg yolks in your whites and that your mixer bowl and whisk is completely grease free or your meringue may not stiffen.

*** The buttercream may look like it’s curdled at some point. Keep mixing until it is completely smooth.

**** The lattice will be very fragile so be careful when removing from cake ring and transferring to cake. I had many, many pieces break, even the ones on the final cake (you can hide some of the broken ones in the back).

Did you make this recipe?

Tag @thecakeblog on Instagram and hashtag it #thecakeblog

Источник

«ВКУСНЫЕ» ИДИОМЫ

Наша статья в первую очередь адресована гурманам и всем тем, кто любит вкусно поесть, но также интересуется английским языком. Ведь одно другому не мешает?

В английском языке много выражений, которые могут иметь буквальное и переносное значение. Например, «it’s my bread and butter» можно перевести как «это мой бутерброд», а можно передать переносное значение – «это мой хлеб» или это то, что дает мне средства к существованию. Значит, целый ряд английских словосочетаний и фраз далеко не всегда означает то, что вы слышите или читаете. Их смысл гораздо глубже буквального. Идиоматические выражения – именно так мы называем фразы, имеющие переносное или образное значение – нужно знать, чтобы не только понимать аутентичную речь носителей языка, но и самим активно участвовать в процессе общения. Нужно признать, что английский язык богат идиомами или образными выражениями. Попробуем и мы познакомиться с некоторыми из них, выбрав гастрономическую сферу, чтобы вам было не только интересно, но и вкусно.

Но почему именно гастрономическую? Потому что истинные англичане любят вкусно поесть, что и привело к большому числу «вкусных» идиом.

И начнем мы с яблок.

APPLE-PIE ORDER – образцовый порядок. You must keep your business records in apple-pie order. – Ты должен хранить все свои записи деловых операций в образцовом порядке. Sometimes it is next to impossible to keep all your things in apple-pie order.

THE APPLE OF SOMEONE’S EYE – зеница ока. «To be the apple of someone’s eye» — души не чаять. Так часто говорят о детях, о близких людях. Например,

Читайте также:  А1332 айфон что за модель 4 или 4s

He adored her, she was the apple of his eye and she loved her dad. – Он обожал ее, он души в ней не чаял, и она любила отца.

Поговорили о яблоках, можно перейти к бананам и лимонам.

GO BANANAS — спятить, помешаться, сбрендить. Например,

She went bananas when I said I was going to leave the job. — У нее крыша поехала, когда я сказал ей, что собираюсь уйти с работы.

BUY A LEMON — можно пойти в магазин и купить лимон к чаю. Не все любят лимон из-за кислого вкуса. Но «buy a lemon» — это купить какую-нибудь вещь, с которой постоянно возникают проблемы. Например,

What to do if you bought a lemon from an auto dealer? – Что делать, если вы купили ненадежный автомобиль у дилера?

Пора перейти к овощам. Надеюсь, вы не против?

FULL OF BEANS — На самом деле, бобы здесь не при чем. Так говорят о живом, энергичном, подвижном и жизнерадостном человеке. Например,

She was laughing, shouting, and generally full of beans. – Она смеялась, кричала и вообще была в приподнятом настроении.

SPILL THE BEANS – рассыпать бобы, конечно, никто не собирается, но иногда случается сказать что-то лишнее… Вот тут и пригодится выражение «spill the beans». Например,

Please don’t spill the beans. – Пожалуйста, не проболтайся.

COOL AS A CUCUMBER – Хладнокровный, невозмутимый, спокойный. Не всем дано обладать такими качествами! Например,

The man from Moscow, calm and cool as a cucumber, knocked him cold. – Мужчина из Москвы, спокойный и невозмутимый, ошеломил его.

Ну а теперь перейдем к выпечке.

IT IS EASY AS PIE. – Представили себе кусочек вкусного, свежеиспечённого пирога, съесть который можно в мгновенье ока? На самом деле это выражение означает «в два счета», «легче легкого», «проще простого». Например,

Using the camera was as easy as pie. – Пользоваться фотоаппаратом было очень легко.

THE COOKIE CRUMBLES THAT WAY. — Вот такие пироги с котятами. Так говорят о плохих, неудачных делах. Лучше, конечно, чтобы такие вещи не случались… Но тем не менее,

Sorry, that’s the way the cookie crumbles. — Извини, но вот такие пироги с котятами.

THE PROOF OF THE PUDDING IS IN THE EATING. – Любите пудинг? А как проверить, что он вкусный? Его следует попробовать. Образное значение: «все проверяется на практике», «не попробуешь, не поймешь», «практика – критерий истины». Например,

The only thing that matters here is results and I think you’ll find that the proof of the pudding is in the eating. – Единственное, что здесь имеет значение – это результаты. И я думаю, ты убедишься, что практика – критерий истины.

HAVE YOUR CAKE AND EAT IT, TOO. – Иметь и то, и другое. Можно сказать иначе – You can’t have your cake and eat it, too. (Нельзя иметь и то, и другое.) Жаль, конечно, но это правда. Например,

The king wanted to have his cake and eat it – to marry Kate Swann and to remain on the throne. – Король хотел иметь и то, и другое – жениться на Лейт Свонн и остаться на престоле.

И, наконец, напитки. И начнем мы с чая.

NOT FOR ALL THE TEA IN CHINA. – Ни за какие коврижки. Ни за что. Образно говоря, даже если вам предложить весь чай, который производят в Китае, вы все равно откажетесь или не согласитесь делать то, что вы не хотите. Например,

I wouldn’t do that girl’s job – not for all the tea in China. – Я бы не стала делать работу той девушки. Ни за что.

THERE IS NO USE CRYING OVER SPILLED MILK. – Конечно жаль пролитого молока. Но его не вернешь… Иначе говоря, слезами горю не поможешь. После драки кулаками не машут. Что с возу упало, то пропало. Например,

It’s no use crying over spilled milk — he’s spent all the money, and there’s nothing you can do about it. – Слезами горю не поможешь. Он истратил все деньги, и ничего с этим поделать нельзя.

SMALL BEER. — Ничтожный человек, мелкая сошка. А также — мелочи, пустяки. Например,

Even with $10, 000 to invest, you are still small beer for most stockbrokers. — Даже если у тебя есть десять тысяч долларов для инвестиций, для биржевых брокеров ты все равно мелкая сошка.

И вот здесь мы поставим точку. Надеемся, что подборка идиом действительно оказалось «вкусной» и полезной. До встречи на нашей странице!

Источник

Оцените статью