Making an apple bowl

Учебник Spotlight 6. Student’s Book. Страница 90

9c. Let’s cook! — Давай готовить!

1. Use your dictionaries to explain the words below. What part of speech are they? How do we pronounce them? Which actions can you see in the pictures? What is the past tense of these verbs? — Используй словарь, чтобы объяснить слова, указанные ниже. Какая они часть речи? Как мы произносим их? Какое действие ты видишь на картинках? Какая форма прошедшего времени у этих глаголов?

• boil • fry • stir • dice • mix • bake • add • melt • peel • pour

They are all verbs. — Это все глаголы

[боил], [фрай], [стё:], [дайс], [микс], [бэйк], [э’д], [мэлт], [пи:л], [по:] — так они произносятся

boiled; fried; stirred; diced; mixed; baked; added; melted; peeled; poured — так они пишутся в форме прошедшего времени

  1. peel — снимаем кожуру
  2. bake — печем
  3. add — добавляем
  4. mix — перемешиваем
  5. melt — растапливаем
  6. pour — вливаем

2. Look at the text? What type is it? • a menu • a shopping list • a receipt • a recipe — Посмотрите на текст. Что это? меню, список покупок, чек, рецепт

  • 2 cups flour — два стакана муки
  • 1/2 cup sugar — пол-стакана сахара
  • 1 1/2 tsp. baking powder — полторы чайной ложки разрыхлителя
  • 1 tsp. baking soda — одна чайная ложка пищевой соды
  • 1/2 tsp salt — пол-столовой ложки соли
  • 1 egg — одно яйцо
  • 1 cup yoghurt — один стакан йогурта
  • 1/4 cup milk — 1/4 стакана молока
  • 1/4 cup oil — 1/4 стакана масла
  • 2 tbsp orange juice — две столовой ложки апельсинового сока
  • 1 cup diced apple — один стакан нарезанных яблок
  • 1/2 cup raisins — пол-стакана изюма

Apple Muffins — Яблочные маффины

  • Preheat oven to 250 degrees. — Разогрейте духовку до 250 градусов
  • In a bowl 1) stir together the flour, sugar, baking powder, baking soda and salt. In another bowl 2) mix the egg, yoghurt, milk, oil and orange juice. — В чашке смешайте муку, сахар, разрыхлитель, пищевую соду и соль. В другой чашке смешайте яйцо, йогурт, молоко, масло и апельсиновый сок.
  • 3) Add the mixture to the first bowl together with the diced apple and raisins and stir well — Добавьте смесь в первую чашку вместе с нарезанным яблоком и изюмом и хорошо перемешайте.
  • 4) Pul the mixture into 16 muffin cups and 5) bake for 20-25 minutes. — Вылейте смесь в 16 чашечек для маффинов и готовьте в духовке 20-25 минуты
  • Preparation: 15 min; Cooking: 20-25 minutes; Portions: 16 — Подготовка 15 минут; Приготовление 20-25 минут; Количество порций: 16.

It is a recipe for apple muffins. — Это рецепт яблочных маффинов.

3. a) Listen and read. What information does the recipe include? Decide in pairs. — Прослушай и прочитай. Какие сведения включены в рецепт? Обсудите в парах

https://angl-gdz.ru/wp-content/uploads/2017/02/07-97-ex.-3a-p.-90-converted.mp3

  1. time it takes to make — время приготовления
  2. how many it serves — на сколько порций
  3. where you need to make it — где нужно готовить
  4. what you need to make it — что нужно для приготовления
  5. how to make it — как готовить
  • time it takes to make — 15 min for preparation, 20-25 min for cooking — время, за которое готовится блюдо — 15 минут на подготовку + 20-25 минут на приготовление
  • how many it serves — 16 — сколько порций — 16
  • where you need to make it — in owen — где нужно готовить — в духовке
  • what you need to make it are flour, sugar, baking powder, baking soda, salt, egg, yoghurt, milk, oil, orange juice, apple, raisins — что нужно, чтобы сделать это — мука, сахар, разрыхлитель, пищевая сода, соль, яйцо, йогурт, молоко, масло, апельсиновый сок, яблоко, изюм
  • how to make it — preheat, stir together, mix, add, pour, bake — как сделать это — разогреть, смешать, перемешать, добавить, влить, испечь
Читайте также:  Все обои apple mac

b) What do you think this snack tastes like? — Как ты думаешь, какая на вкус эта закуска?

I think it’s delicious./I think it’s awful. — Я думаю, это вкусно/Я думаю, это ужасно

4. a) Tell the class what you have to do to make apple muffins. Use first, second, after that. — Расскажи классу, что ты должен сделать, чтобы испечь яблочные маффины. Используй выражения: во-первых, во-вторых, после этого…

  • First, stir together the flour, sugar, baking powder, baking soda, salt … — Во-первых, смешайте вместе муку, сахар, разрыхлитель, пищевую соду, соль…
  • Second, mix the egg, yoghurt, milk, oil and orange juice. — Во-вторых, перемешайте яйцо, йогурт, молоко, масло и апельсиновый сок.
  • After that, add the mixture to the bowl with the apple and raisins and stir. — После этого добавьте смесь в чашку с яблоком и изюмом и перемешайте.
  • Finally, pour the mixture into muffin cups and bake. — И наконец, влейте смесь в чашки для маффинов и испеките.

b) What did you/your family cook last Sunday? How? Tell your partner. — Что вы/ваша семья готовили в прошлое воскресенье? Как? Расскажите своему партнеру

Last Sunday we cooked the goulash. We diced the meat and fried it with sunflower oil, onion and garlic. Then we added a sweet pepper and fried it with the meat. After that we added a tablespoon of tomato paste, a tablespoon of smetana, salt, black pepper and spices and fried this blend a little. Then we poured a water and stewed about 20 minutes. At the end we added a tablespoon of flour and stewed 5 minutes.

В прошлое воскресенье мы приготовили гуляш. Мы нарезали мясо кубиками и обжарили на подсолнечном масле, с луком и чесноком. Затем мы добавили сладкий перец и обжарили его с мясом. После этого мы добавили столовую ложку томатной пасты, столовую ложку сметаны, соль, черный перец и специи и немного обжарили эту смесь. Затем налили воды и тушили около 20 минут. В конце мы добавили столовую ложку муки и тушили еще 5 минут.

5. Portfolio: Write a recipe for a dish in your country. List the instructions in the correct order. — Портфолио: напиши рецепт блюда вашей страны. Расставь инструкции в правильном порядке.

  • 2 eggs — 2 яйца
  • 2 glasses milk — 2 стакана молока.
  • 2,5 glasses flour — 2,5 стакана муки.
  • 3 tablespoons oil — 3 столовые ложки масла.
  • 0.5-1 glass boiling water — 0.5-1 стакан кипяченой воды.
  • 3 tablespoons sugar — 3 столовые ложки сахара.
  • 0.5 teaspoon baking soda — 0.5 столовой ложки пищевой соды.
  • 0.5 teaspoon salt — 0.5 столовой ложки соли.
Читайте также:  Айфон 8 изнутри обои

Number of servings: 4-5

Prepare all the necessary ingredients. Whisk the eggs together with sugar, salt and baking soda in a bowl. You can use an egg whisk. Add milk and mix everything thoroughly. Gradually add the flour into the mixture. Then add oil. Then add some boiling water and mix everything quickly. The batter should be like thick milk. Put the pan on the hob and heat some oil. To get thin pancakes, do not fill the ladle with batter to the top. Fry pancakes on both sides until golden. Serve the pancakes with jam. Enjoy!

Подготовьте все необходимые ингредиенты. Взбейте яйца вместе с сахаром, солью и пищевой содой в миске. Вы можете использовать венчик для взбивания яиц. Добавьте молоко и все тщательно перемешайте. Постепенно добавьте муку в смесь. Затем добавьте масло. Затем добавьте кипяченой воды и все быстро перемешайте. Тесто должно быть как густое молоко. Положите кастрюлю на плиту и нагрейте немного масла. Чтобы получить тонкие блины, не заполняйте ковш жидким тестом до верха. Обжаривайте блины с обеих сторон до золотистого цвета. Подавайте блины с вареньем. Наслаждайтесь!

Источник

American apple pie

Difficulty

Ingredients

400 g butter (cold, divided)
520 g all-purpose flour (divided)
1 egg yolk
½ tsp salt
170 g sugar
60 ml water
8 apples
½ lemon
½ tsp cinnamon
¼ tsp nutmeg
100 g brown sugar
1 egg white

Utensils

  • stand mixer
  • plastic wrap
  • oven
  • rolling pin
  • pie dish
  • pie weights
  • parchment paper
  • cutting board
  • knife
  • large bowl
  • cooking spoon
  • pastry brush

How-To Videos

How to core and slice an apple

How to fit dough into a pie dish

Nutrition per serving

More delicious ideas for you

Sour cherry pie

Marbled coffee cake

Double chocolate beetroot cake

Step 1/6

  • 360 g butter
  • 500 g flour
  • 1 egg yolk
  • ½ tsp salt
  • 120 g sugar
  • 60 ml water
  • stand mixer
  • plastic wrap

Cut some of butter into large pieces and add to a stand mixer with most of flour, egg yolk, salt, and sugar. Beat for approx. 2 – 3 min. until crumbly. Then, slowly add water, reserving a small amount for the final step, and continue to beat for another 1 – 2 min. until dough is smooth and uniform in consistency. Wrap dough in plastic wrap and transfer to refrigerator. Allow to set for approx. 1 h.

Step 2/6

  • flour for surface work
  • oven
  • rolling pin

Preheat oven to 180°C/350°F. Cut dough into two even rounds. Then, flour work surface, place dough on top, and roll out, one at a time, using a rolling pin until rounds are larger than your pie dish.

Step 3/6

  • pie dish
  • pie weights
  • parchment paper

Flour both sides of dough and transfer to pie dish. Press evenly into all edges of dish and then remove excess dough. Place a piece of parchment paper on top of dish and fill with pie weights. Place in preheated oven at 180°C/350°F and blind bake for approx. 10 min.

Step 4/6

  • 8 apples
  • cutting board
  • knife
Читайте также:  Почему после перезагрузки айфона больше зарядки процент

Peel, core, and quarter apples. Then, cut crosswise into medallion-sized pieces.

Step 5/6

  • ½ lemon
  • ½ tsp cinnamon
  • ¼ tsp nutmeg
  • 2 tbsp flour
  • 50 g sugar
  • 100 g brown sugar
  • large bowl
  • cooking spoon

In a large bowl, thoroughly mix together apple, lemon juice, cinnamon, nutmeg, flour, sugar, and brown sugar.

Step 6/6

  • 40 g butter
  • 1 egg white
  • 1 tsp water
  • pastry brush

Transfer apple slices to pie dish and spread out evenly. Cut remainder of butter into pieces and place on top of apples. Cover pie with rest of dough. Make a small hole in the middle, so air can escape. Mix together egg white and water and brush on top. Return to oven and bake at 180°C/350°F for approx. 50 – 55 min. until golden brown. Enjoy!

Источник

Apple Crumble

With a warm, cinnamon laced apple filling and a perfectly crunchy, crumbly topping, Apple Crumble is an absolute crowd pleaser.

Very easy to make, this Apple Crumble recipe is a keeper that you’ll make again and again. I adore warm desserts like this, along with Strawberry Crumble, Chocolate Self Saucing Pudding and Sticky Date Pudding with Butterscotch Sauce!

THE Apple Crumble recipe

This is The Apple Crumble recipe I’ve been making for years and years. Ever since my sister made an Apple Crumble by a well known celebrity chef for my birthday dinner (yes I’m weird, I seriously requested Apple Crumble instead of a birthday cake) and it was terribly disappointing.

Crumbly topping to be sure, but it was awfully dry and the filling was watery.

Not her fault, it was the recipe. She was not happy. Actually, she was rather grumpy.

That was the moment when I decided I needed to create my own recipe. 🙂

Why use this Apple Crumble recipe?

There are tons and tons of Apple Crumble recipes out there. This recipe doesn’t have any ground breaking techniques or secret ingredients. But it works, tastes great and it makes an Apple Crumble that is everything it should be. Specifically:

1. The apple filling is not dry or watery. It is made ever so slightly jammy / syrupy with the addition of flour mixed with the usual sugar (plus cinnamon for fragrance). Just a bit of flour really makes a difference; and

2. The crumbly topping bakes up beautifully crisp but is not dry or doughy or overly sweet. It crumbles when you serve it – hence the name 😉 – but it doesn’t disintegrate, there are chunks that hold together. Think chunky muesli/granola – like that. But softer. 🙂

Best apples for Apple Crumble

I like to use Granny Smith apples because the sweet-tart palette appeals to me. If you prefer not to have tartness, then feel free to use sweet red apples.

This recipe will also work for pears and even stone fruits like peaches.

The smell when this is in the oven is just heavenly. The cinnamon, the apple, the buttery sweet goodness.

And that moment when you crack through the nubbly golden topping and are greeted with the sight of golden syrupy, tender apples…

It’s just a little bit of heaven, right there.

Just one rule. Don’t forget the ice cream. 😇 – Nagi x

Источник

Оцените статью