Whisky and apple juice

Виски с яблочным соком

Виски – крепкий алкоголь, который по праву пользуется уважением. Представители мужского пола употребляют его в чистом виде, таким же образом, как обычную водку, закусывая мясными блюдами и рыбой, а также солениями и подобной пищей.

Тем не менее, женщинам данный напиток кажется чрезмерно крепким, жгучим. Однако можно нарушить традиции, и предложить своей спутнице виски с яблочным соком. Этот коктейль очень нравится представительницам слабого пола.

Стоит отметить, что некоторые сорта алкоголя изначально имеют запах яблока. Бытует мнение, что производители добавляют в сусло яблоки, но на самом деле это не так. Процесс производства имеет строгий регламент, и продукция создается исключительно из злаковых либо же кукурузы.

Ароматы фруктов или схожие приобретаются в процессе брожения. Происходит естественное выделение уксусной кислоты, и в момент перегонки формируются сложные эфиры, которые значительно усиливаются древесиной бочки из дуба.

Существует множество различных рецептов, включая сочетания сдругими фруктовыми фрешами, иными безалкогольными напитками. К примеру, американцы нередко смешивают данный алкоголь с содовой, либо же с колой. При этом, пропорции могут быть совершенно разные. Каждый из вариантов отличается уникальными вкусовыми свойствами, и в большинстве случаев очень легко пьется. Тем не менее, кола перебивает натуральный аромат бурбона.

Виски с яблочным соком: пропорции

Такой коктейль придется по душе даже тем, кто не любит бурбон в чистом виде. Наибольшую популярность данный рецепт приобрел в Америке.

Интересно! На территории США его называют «Яблочным Джеком», так как оригинальная рецептура предполагает использование «Jack Daniel’s», однако можно использовать и любой другой бренд, вкус будет иметь незначительные отличия.

Для коктейля необходимы следующие составляющие:

  • виски – 50 мл;
  • лёд – 100 грамм;
  • сок яблока – 150 мл;
  • 2 дольки лимона;
  • палочка корицы.

Готовить виски с яблочным соком необходимо в следующем порядке:

  • наполните бокал кубиками льда;
  • добавляйте ингредиенты в пропорции один к трем;
  • тщательно перемешайте;
  • в конце бокалы украшают сверху дольками лимона и корицей.

Применяйте широкие стаканы, которые имеют толстое дно либо же коньячные бокалы. Сам алкоголь должен быть комнатной температуры, или немного ниже. При чрезмерном охлаждении теряется аромат, а при нагреве -становится более грубым и может отдавать горечью.

Виски с яблочным соком подают с трубочкой, и пьется небольшими глотками. Получается легкий и освежающий напиток, который очень нравится представительницам прекрасного пола. Стоит отметить, что существуют вариации, в которых алкоголь разбавляют с другими жидкостями. Давайте рассмотрим их более детально.

Вариант с апельсиновым соком именуют «Золотая туфелька». Для его приготовления потребуется влить в стандартный бокал по 60 мл каждой составляющей, после чего края бокала украшают при помощи сахара. Он имеет легкий вкус и среднюю крепость.

Вариация с вишневым соком называется «Холодный каприз». Приготовление осуществляется в пропорции один к трем. Смешивают 50 мл спиртного и 150 мл сока, при необходимости добавляют лёд. Прекрасно утоляет жажду.

Виски с яблочным соком можно также заменить на изысканный коктейль «Нью-Йорк сауэр». Для его приготовления необходимо смешать любой бурбон с лимонным соком и сахарным сиропом при помощи шейкера, после чего, используя специальное барное сито, перелить в бокал с несколькими ледяными кубиками. После этого, очень аккуратно по лезвию ножа либо стенке бокала, необходимо добавить вино. Перед непосредственной подачей, украшают апельсиновой долькой.

Смешать бурбон можно и с ананасовым соком, что позволит добиться уникального послевкусия. При помощи шейкера смешивают лимонный и ананасовый сок, виски и сахарный сироп. Бокал подается со льдом.

Также, алкоголь смешивают с томатом, и в некоторых случаях – с гранатом.

Виски с яблочным соком: готовая продукция

Ввиду обширной популярности коктейля, на рынке появились сорта напитка, которые уже содержат в себе аромат и вкус яблока. Напитки не уступают по качеству стандартным сортам, и пользуются спросом. Давайте рассмотрим их более детально.

Читайте также:  Наблюдение за телефоном айфон

«Микки Финн» — это купажированный виски, производство которого находится на территории Нидерландов. Алкоголь включает в себя американский и ирландский сорт алкоголя с яблоком. Стоит отметить, что история данного бренда весьма интересна. В начале восьмидесятых годов Микки Финн открыл собственный бар в Чикаго. Он предлагал своим посетителям особый коктейль, включающий в себя виски с яблочным соком. Однако, владелец бара добавлял своим посетителям снотворное в напитки, чтобы после ограбить их. Спустя определенное время заведение было закрыто, а его владелец был арестован. Данный бренд был запущен в 2001 году, и производит ароматизированные спиртные напитки, названные в честь известного бармена. На сегодняшний день представлен обширный ассортимент уникальных алкогольных напитков.

«Джим Бим» Эппл — особый напиток, который представляет собой смесь виски с яблочным соком. Продукты данного американского бренда с каждым годом набирают все большую популярность во всем мире. Секретом успеха является уникальный семейный рецепт, который передается по наследству уже более 200 лет. Торговая марка предлагает на выбор огромное количество видов алкоголя.

Джим Бим Эппл имеет сладкий карамельно-яблочный вкус, который подчеркивается дубовым древесным оттенком. Фруктовое послевкусие присутствует, однако оно непродолжительное. Алкоголь имеет темно-золотой цвет с карамельным оттенком. Радует и свежий аромат, который имеет оттенки зеленого яблока, лимона и корицы.

История данного бренда началась еще в 1795 году в американском штате Кентукки, когда основатель Джейкоб Бим осуществил продажу первой бочки собственного спиртного. Решение о производстве было принято по причине переизбытка зерна.

Торговая марка получила название в честь правнука основателя — Джеймса Бергарда Бима. Он изучил все секреты семейных рецептов и посвятил данному делу 52 года собственной жизни. В 1934 году был основан завод. Оригинальная рецептура применяется по сей день. Остерегайтесь подделок данной продукции, так как они встречаются достаточно часто. На просторах Интернета можно найти статьи на эту тему. Стоит отметить, что в наше время постоянно выходят на рынок все новые напитки, включающие в себя виски с яблочным соком, поэтому подобрать бурбон на свой вкус сможет каждый. К тому же, приготовить такой коктейль в домашних условиях не составит труда. Экспериментируйте и пробуйте новые ингредиенты.

Источник

20 Favorite Apple Cocktail Recipes

The Spruce / S&C Design Studios

Apples have long been a favorite cocktail flavor. Whether it is apple cider, apple juice, or one of the tasty apple brandies, vodkas, or schnapps, the fruit is a great foundation for mixed drinks. This recipe collection offers plenty for apple lovers, from the most popular apple cocktails to some lesser-known though equally interesting drinks. And while apples may be most associated with autumn cocktails, many of these drinks are perfect for year-round enjoyment.

Apple Martini

» data-caption=»» data-expand=»300″ data-tracking-container=»true»/>

The Spruce / Diana Chistruga

Appletinis for everyone! It’s the drink that adorns nearly every modern martini menu and one of the best-loved vodka drinks. The green apple schnapps recipe is always a hit. When you’re in the mood for something with less pucker, transform it into a dry martini with calvados and dry vermouth.

Apple Margarita

You can make margaritas in just about any flavor, and apple is no exception. This apple margarita recipe doubles up on the fruity flavor, adding both apple juice and apple liqueur. Which liqueur you choose will further define the tequila cocktail’s taste: go with bright green schnapps for a tart kick or another liqueur with a truer apple flavor. Blend it or shake it as you see fit; it’s fun either way.

Washington Apple

» data-caption=»» data-expand=»300″ data-tracking-container=»true»/>

The Washington apple has delighted drinkers for a few decades. It’s made with Crown Royal Canadian Whisky, sour apple schnapps, and cranberry juice. Serve it up or on the rocks for a casual cocktail or mix up a round of shots for a party.

Jolly Rancher

» data-caption=»» data-expand=»300″ data-tracking-container=»true»/>

If you have a bottle of green apple vodka in the bar, then you’re just a few steps away from enjoying a Jolly Rancher. This candy-like cocktail mixes the sweet-tart vodka with peach schnapps and cranberry juice for a fun and budget-friendly mixed drink.

Читайте также:  Удаление старого apple id

Green Dublin Apple Cocktail

» data-caption=»» data-expand=»300″ data-tracking-container=»true»/>

The Spruce / S&C Design Studios

When you’re looking for a drink that puts sour apple schnapps to good use, mix up a green Dublin apple cocktail. Requiring just three ingredients, it’s a mash-up of an appletini and cosmopolitan with an Irish whiskey twist. Between the taste and color, it’s simply irresistible.

Honeymoon Cocktail

» data-caption=»» data-expand=»300″ data-tracking-container=»true»/>

Michael Boyny / StockFood Creative / Getty Images

Recapture the feeling of the 1930s with the classic honeymoon cocktail from the iconic Brown Derby. For this drink, you’ll want to seek out a really good apple brandy to pair with Bénédictine, orange curaçao, and lemon juice. It’s a refreshing twist on the brandy sour you won’t want to miss.

Buying Apple Brandy and Whiskey

Apple brandy and apple whiskey were among the first liquors to take on the fruity flavor. Most often found classic cocktails, today’s options include some low-quality apple spirits that add flavoring ingredients and sweeteners, making them more like liqueurs. For the best-tasting cocktails, seek out true apple brandy and whiskey that is distilled from or infused with real apples. Craft distilleries are doing an excellent job of revitalizing these old-time spirits.

Star Cocktail

» data-caption=»» data-expand=»300″ data-tracking-container=»true»/>

The Spruce / S&C Design Studios

The star cocktail is another ideal way to show off apple brandy. The 19th-century recipe is the fruity spirit’s answer to the Manhattan, accenting apple brandy and sweet vermouth with a few dashes of bitters and gomme syrup. It’s a delightful dinner drink that will never go out of style.

Rustic Manhattan

» data-caption=»» data-expand=»300″ data-tracking-container=»true»/>

The Spruce Eats / S&C Design Studios

For a modern interpretation of the Manhattan, you’ll want to grab some apple whiskey. It’s an easy ingredient to make at home using your favorite whiskey. While you’re at it, try a raspberry vermouth infusion, too. Combine the two with bitters, and you’ll have an impressive rustic Manhattan ready to share with friends.

Cranberry Margarita

» data-caption=»» data-expand=»300″ data-tracking-container=»true»/>

The Spruce / S&C Design Studios

Tequila is an excellent venue for a fruit infusion as well. You’ll need to make the apple-cinnamon tequila for this cranberry margarita because you won’t find it at the liquor store. It takes about a week and mixes wonderfully with the cocktail’s triple sec, cranberry, and lime juice combination.

Chimayó

» data-caption=»» data-expand=»300″ data-tracking-container=»true»/>

The Spruce / S&C Design Studios

Apple cider is, essentially, an unfiltered apple juice that tends to have a stronger flavor, so it’s perfect for mixed drinks. The Chimayó is one of the best apple cider cocktails and a specialty of New Mexico. Once you get a taste of tequila, apple cider, and crème de cassis, it will be difficult to drink anything else.

Apple Cider vs. Apple Juice

The way in which it is processed distinguishes apple cider from apple juice. However, there are times when the two are nearly identical in appearance and the name on the label is simply used for marketing.

  • Unfiltered Apple Cider: True apple cider and cloudy apple juice are made by pressing the juice from fresh apples. It’s left unfiltered, which gives it a cloudy appearance, and needs to be refrigerated to prevent fermentation.
  • Apple Juice: The translucent, golden-colored juice is filtered and sometimes pasteurized to make it shelf-stable. It may be labeled «apple cider,» particularly when mulling spices are added for flavor.
  • Hard Cider: When apple cider is purposely fermented it creates a slightly alcoholic drink (around 6 percent ABV). Outside of the U.S., it’s often just called cider.
  • Sparkling Cider: This nonalcoholic apple cider is carbonated. It makes a great substitute for sparkling wine when making mocktails like the baby Bellini.

Apple Cider Martini

Apple cider martinis can be very basic or rather intriguing; this recipe takes the latter approach. It combines vodka and apple cider and employs ginger liqueur for a touch of sweet spice. While not the most common ingredient, velvet falernum’s spiced sweetness makes the drink a taste sensation.

Читайте также:  Настройка mms beeline iphone

Apple Cinnamon Mule

» data-caption=»» data-expand=»300″ data-tracking-container=»true»/>

The Spruce / S&C Design Studios

The Moscow mule is a great drink because it’s both simple and refreshing. It is also the ideal venue for a little extra flavor, and that’s what you’ll find in the apple cinnamon mule. The recipe adds apple cider to the vodka-ginger beer base, then gets a hint of spice from a cinnamon stick garnish to create a favorite autumn flavor.

Apple Cider Mimosa

» data-caption=»» data-expand=»300″ data-tracking-container=»true»/>

The Spruce / S&C Design Studios

The mimosa is another excellent drink to play around with. When it’s time for an autumn brunch, mix up the apple cider mimosa. For this recipe, you’ll mix pear vodka and apple cider, then top it off with Champagne. Adding the cinnamon sugar rim is a delightful touch.

Old-Fashioned 101

» data-caption=»» data-expand=»300″ data-tracking-container=»true»/>

The Spruce / S&C Design Studios

Apple cider, sage, saffron, and brown sugar are the featured ingredients in the old-fashioned 101. It’s a brilliant recipe for a robust bourbon and converts the old-fashioned into a fall drinking delight.

Caramel Apple Pie

» data-caption=»» data-expand=»300″ data-tracking-container=»true»/>

The Spruce / S&C Design Studios

Butterscotch schnapps sweetens up this simple tequila cocktail wonderfully. The caramel apple pie is best with a reposado tequila because the barrel-aging is a nice match to the apple cider’s soothing qualities. Give it a squeeze of lemon, and the drink is ready for dessert.

May Day Cocktail

» data-caption=»» data-expand=»300″ data-tracking-container=»true»/>

The Spruce / S&C Design Studios

Cloudy apple juice is called for in the May Day cocktail. It’s tossed into the blender along with fresh peaches, strawberries, passion fruit, and ginger, but it’s no innocent slushie! This cocktail recipe for two includes a good dose of rum, and it really is as delicious as it sounds.

Toffee Apple

Forget caramel-dipped apples and mix up a toffee apple instead. This simple rendition of the appletini uses citrus vodka, apple and lemon juices, and toffee syrup. That last ingredient is easy to make at home—all you have to do is melt the toffee candy in water.

Apple Sour

» data-caption=»» data-expand=»300″ data-tracking-container=»true»/>

The Spruce / S&C Design Studios

A shot of juice takes the classic whiskey sour into the world of apples. The apple sour recipe prefers bourbon and substitutes simple syrup with triple sec, then adds orange bitters. It’s the ideal drink for fresh-pressed juice or cider and a great way to use up your apple harvest.

Whiskey Cider Julep

» data-caption=»» data-expand=»300″ data-tracking-container=»true»/>

The Spruce / S&C Design Studios

The whiskey cider julep is inspired by the mint julep. It includes the same cooling combination of lime and mint, but switches from bourbon to Irish whiskey. Topping it with hard cider adds a unique contrast that works surprisingly well.

Orchard Catch Cooler

» data-caption=»» data-expand=»300″ data-tracking-container=»true»/>

Angry Orchard Hard Cider

For a cider cocktail that screams summer, the orchard catch cooler is a fabulous choice. The drink begins with a muddle of fresh basil and strawberries and adds fresh lime juice for a nice zing. It’s the ideal base for vanilla vodka and hard cider.

Prevent Brown Apple Garnishes

Apple garnishes are fitting for these cocktails, but it comes with one fundamental issue: cut apples turn brown quickly. It’s a natural reaction called oxidation that occurs when the white flesh is exposed to oxygen, and it affects other fruits like pears and peaches. There’s a quick trick to keeping your fresh apple garnish looking great:

  1. Before cutting the apple, pour a small amount of lemon juice into a bowl.
  2. Remove produce stickers and thoroughly wash the apple.
  3. Cut a slice or wedge of apple and immediately dunk it into the bowl of lemon juice.
  4. Shake off any excess juice and garnish the drink.

Источник

Оцените статью